Manse PP on hyvä esimerkki kuntayhteistyön mahdollisuuksista

Pari viikkoa sitten Manse PP:n naiset voittivat naisten pesäpallon Suomen mestaruuden, joka oli joukkueelle ensimmäinen.

Kävin katsomassa Kaupin urheilupuistossa naisten välierä- ja loppuottelupelit, jotka olivat aivan huikeita trillereitä. Keskeisenä ratkaisija loppusarjassa oli Ruoveden Pirkkojen kasvatti Anna Rintanen, joka löi usean juoksun. Toisena Ruoveden tyttönä joukkueessa pelasi Leena Ojanen.

Joukkue koostuu useamman eri kasvattajaseuran pelaajista, jotka ovat kotoisin sekä Pirkanmaalta; Ruovedeltä, Hämeenkyröstä, Ylöjärveltä, Tampereelta.. että myös muualta Suomesta.

Vuonna 2015 pesäpalloaktiivit vahvistivat Manse PP:lle uuden alueellisen strategian, jonka tavoitteena on tähdätä pesäpallon kasvuun ja elinvoimaisuuteen Pirkanmaalla ja Tampereella. Yhteistyökumppaneina aloittivat tuolloin Hämeenkyrön Räpsä, Ruoveden Pirkat ja Hämeenlinnan Paukku yhdessä Varalan Urheiluopiston kanssa.

Naisten joukkue oli jo nyt päättyneen kauden alkaessa asettanut tavoitteekseen mestaruuden vuonna 2017 ja sen he saivat.

Vielä kerran lämpimät onnittelut koko joukkueelle ja sen taustavoimille sekä yhteistyökumppaneille.

Tämä on hyvä esimerkki myös kuntayhteistyöhön tavoitteiden asetteluun ja niiden saavuttamiseen. Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin pienillä resursseilla, vaan hakemalla tapauskohtaisesti sopivat yhteistyökumppanit, on helpompi päästä asetettuihin tavoitteisiin.

Yhteistyö soten osalta toimii jo Virtain kanssa, Tampereen kanssa voisi kehittää erityisesti matkailua ja joukkoliikennettä.
Mitä uusia mahdollisuuksia tarjoaisi yhteistyö Mäntän kanssa kulttuurin saralla tai nuorten jatko-opinnot Orivedellä ja Ylöjärvellä?

Ruovedellä on meneillään ”hyvä pöhinä” tätä kirjoittaessani (27.9.), ja on todella ilahduttavaa lukea panostuksesta elinkeinotoiminnan kehittämiseen ja uusien työpaikkojen luomiseen.
Kunnan uusi strategia on työn alla ja siihen ovat kaikki halukkaat voineet vaikuttaa.
Ruoveden positiivinen kehitys on myös meidän mökkiläisten sydäntä lähellä.

Kirjoittaja on
mökkiläisneuvoston puheenjohtaja ja kesämurolelainen

Julkaistu 04.10.2017 10:58