Kurkataanpa tulevaisuuteen

”Ruovesi on kunta Pirkanmaan maakunnassa. Se on Suomessa Helvetinjärven kansallispuiston ansiosta tunnettu erämaana etelässä. Kunta on kuuluisa myös muutenkin kauniista luonnostaan ja erinomaisista tietoliikenneyhteyksistään, jotka mahdollistavat etätyön tekemisen, sekä rauhallisesta elämänmenosta verrattuna maakunnan keskuskaupunkiin Tampereeseen.

Kansainvälisesti Ruovesi on tunnettu erityisesti luonnosta, rauhasta ja taidehistoriasta. Ruovesi onkin yksi eniten ulkomaisten matkailijoiden keskuudessa kiinnostusta lisännyt matkailukohde Suomessa.

Vuoden 2021 lopussa Ruovedellä oli 4744 asukasta. Kunnan veroäyri on Suomen kuntien keskitasolla. Kunnan talous on tasapainossa.
Viimeisen neljän vuoden aikana Ruoveden matkailuteollisuus on kehittynyt voimakkaasti. Tämä on edesauttanut muiden palvelujen säilyttämistä yhdessä asukasluvun kasvun kanssa. Myös teollisuuden työpaikat ovat kunnassa lisääntyneet. Maatalous on säilyttänyt elinvoimaisuutensa erityisesti onnistuneiden sivuelinkeinojen avulla.
Lähde www.ruovesi.fi,
viitattu 27.9.2022

Kuulostaako hyvältä? Kuulostaako toiveajattelulta? Olisiko edellä oleva lyhyesti kuvattu tulevaisuus Ruoveden kunnalle mahdollinen? Olisiko se tavoiteltava, vai pitäisikö tavoitella jotakin muuta?

Kaikki nämä ovat hyviä kysymyksiä, joihin jokaisella on varmasti oma kantansa.
Kunnan tulevaisuuteen liittyviin kysymyksiin on aika vastata nyt, kun kunnassa laaditaan kuntastrategiaa meneillään olevalle valtuustokaudelle.
Kunnassa toteutettiin kysely kuntalaisille strategiatyön pohjaksi. Kuntalaisille on myös tarjolla mahdollisuus vaikuttaa tulevaan strategiaan työpajoissa.

Mitä selkeämpi strategia on, sitä helpompi siitä on tehdä tarvittavat johtopäätökset toimenpiteiksi, sitä tehokkaampaa on rajallisten resurssien käyttö ja sitä parempi on lopputulos.
Ei siis ole ollenkaan samantekevää, millaista strategiaa kunnassa toteutetaan. Vain osallistumalla voit vaikuttaa.

Omasta puolestani uudet haasteet odottavat. Tämän reilun vuoden aikana, jonka olen toiminut Ruoveden kunnan elinkeinoasiamiehenä, olen saanut tavata ison joukon upeita ihmisiä, upeita yrityksiä ja olla osana ahkeraa ja avuliasta kunnan organisaatiota.
Harmituksen aihekin on: aika vain ei millään riittänyt kaikkien yritysten luona vierailemiseen, pahoitteluni siitä.

Käyttäkää ihmiset paikallisia palveluja, se on ainoa tapa varmistaa niiden jatkuvuus.
Kiitos tästä vuodesta ja hyvää jatkoa!

Kirjoittaja on
Ruoveden kunnan elinkeinoasiamies evp

Julkaistu 11.10.2017 11:18