Luokaamme innostava ilmapiiri vuodelle 2018!

Vuosi on vaihtunut ja puhdas sivu on käännetty jälleen täytettäväksi.
Ruoveden uuden vuoden tapahtumiin liittyy paljon jännittävää odotusta. Vihdoinkin meillä tapahtuu!

Kunnanvaltuusto teki joulukuussa upean päätöksen  rakentaa uuden päiväkodin. Tämän johdosta pääsemme pohtimaan, mitä tehdä vanhalle, arvokkaalle päiväkotirakennukselle, samoin kuin hirsirakenteiselle puukoulullemme. Molemmat talot on ehdottomasti saatava arvoiseensa käyttöön, vanhan hirsirakentamisen kunniaksi.

Toivon, että voimme rakentaa myös uuden puurakenteisen päiväkodin. Näin voimme pienenä kuntana ottaa kantaa isompaan talkooseen, ilmastonmuutokseen. Siihen voimme mekin osallistua suosimalla puurakentamista, mihin meillä on Suomessa hyvät mahdollisuudet. Kunta voi esimerkillään edesauttaa puurakentamisen yleistymistä, jonka edut hiilensitojana on tunnistettu jo monelta kannalta.

Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa solmittu kumppanuussopimus tuo Ruovedelle uusia yritysten kehittämismahdollisuuksia. Yritysten ja yhteisöjen kannattaa ottaa tästä mahdollisuudesta kaikki irti, on vain meistä itsestämme kiinni mihin teemoihin korkeakouluasiamies pureutuu.

Odotan mielenkiinnolla millaisia ideoita syntyy esimerkiksi kylien palveluiden kehittämiseen, sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämiseen tai hyvinvointiyritysten palveluiden tuotteistamiseen, vain mielikuvitus on rajana – tule mukaan ideoimaan!

Loppuvuoden aikana Ruovedellä saattoi aistia positiivista tahtotilaa. Monen keskustelun aikana ilmeni, että nyt jos koskaan voi ja pitää tapahtua, mikäli Ruovesi haluaa Ruovetenä säilyä.

Maakuntauudistus etenee omaa tahtiaan ja Pirkanmaan reunalla olevien kuntien on pysyttävä hereillä oman elävänä säilymisensä kannalta. Annetaan tämän positiivisen ilmapiirin jatkua ja vahvistua entisestään. Ei alennuta kateuteen, vaan iloitaan onnistumisista.

Kaikki eurot, jotka pystymme säilyttämään kuntamme reunojen sisäpuolella, ovat jokaisen meidän elinpiirimme eduksi.

Julkaistu 05.01.2018 18:22