Lomalla kaikki muuttui

Olin poissa työpaikalta kuukauden päivät. Kun palasin takaisin työpöydän ääreen, kaikki oli muuttunut. Pöydän reunalla odotteli uusi puhelin ja uudet koneet. Kun työaseman sai avattua, edessä paistatteli uusi taittojärjestelmä ja uudet versiot ohjelmista. Ensimmäinen työpäivä oli käyttöönottokoulutusta, tositoimiin päästiin tällä viikolla.
Vaikka muutokset ovat toisaalta pieniä, kertyy palasista aika paljon uutta opeteltavaa.
Jopa puhelimeen vastaaminen on erilaista sutimista kuin ennen: pitikö vastatessa pyyhkäistä oikealle vai vasemmalle?
Alussa aikaa menee varmasti enemmän kuin ennen, mutta tietysti tavoitteena on tehokkuus.

Toimituksen työvälineiden vaihtuminen pitäisi tässä vaiheessa olla lukijalle näkymätöntä: lehden ulkoasussa ei montaa muutosta tehty. Joitakin ihan pieniä viilauksia kyllä, mutta ei mitään kovin vaikuttavaa, heti silmään sattuvaa. Esimerkiksi lehden nimilogo, jota joskus 1990-luvulla aiottiin modernisoida, on edelleen se vanha tuttu.
Vuoden mittaan kuitenkin uudet tuulet alkavat tuntua tilaajalle, sillä uusi taittojärjestelmä mahdollistaa entistä sujuvamman netti- ja mobiilisisällön.
Tämän puolen kehittäminen on alussa, mutta uusilla välineillä sähköisen sisällön tuottaminen on nopeampaa ja helpompaa. Videot ovat printtilehdelle uusi aluevaltaus. Niitä on Ruovesi-lehdellä jonkin verran nettisivuilla ja Facebookissa ollut, mutta loppuvuodesta varmasti enemmän.

Jos nyt luet Ruovesi-lehteä ihan normaaliin keskiviikon tapaan, se tarkoittaa sitä, että alkuvaikeuksista on selvitty ja lehti saatu painoon uusilla välineillä onnistuneesti.
Sirkku Somero

Julkaistu 17.01.2018 17:49