Mielessä miljoona asiaa

Juuri kun kuvittelen saavani unen päästä kiinni, muistuu mieleen mitä oudoimpia asioita ja ideoita. Aikani niitä vellottuani en muista enää muuta kuin ripustamista odottavat pyykit pesukoneessa. Ei auta kuin raahautua pesuhuoneeseen ja suorittaa työ. Jälleen uusi yritys unimaailmaan…

Kello pärähtää herättämään ihan liian aikaisin, niin kuin lähes joka työaamu. Miten tuota ääntä voikaan säikähtää ja samalla vihata joka kerta.Olen kevätihminen ja odotan kevättä kuin kuuta nousevaa. Valoisat aamut saavat tämänkin unikeon oloisen ja näköisen noidan heräämään helpommin ja siirtymään aamukahville terassille lintujen aamukonserttia kuuntelemaan.
Miten odotankaan kuulevani taas ”sen helvetinlinnun” viserryksen, joka on saanut minut kiinnostumaan linnuista (helvetinlintu = oudosti viserrystä vikertävä lintu, jota en ole tunnistanut).
Olen yrittänyt tuloksetta selvittää sen lajia. Luultavasti saan kummastella sen outoa ääntelyä myös tämän kevään ja tulevan kesän.

Huhtikuulle sijoittuvat kotimaan matkailumessut, Supermessut, ovat yksi kiinnostavimpia työjuttuja, jossa saan olla mukana. Super-tiimillä ja muutamien vuosien kokemuksella nostamme Ruoveden kunnan ja sen tarjoamat palvelut vuosi vuoden jälkeen mallikkaasti esille. Pidämme huolen, että Ruovesi huomataan houkuttelevana ja mielenkiintoisena paikkana tulla vieraisille. Toivomme sen näkyvän myös kesän turistivirrassa.

Tämän vuoden teemaksi valikoitui Ruoveden Noitakäräjät. Noita-teema jakaa edelleen mielipiteitä, mutta Noitakäräjillä on mielestäni niin pitkät perinteet, että olisi silkkaa hulluutta haudata teema, jolla on messuillakin herkullista herättää hilpeänhauskaa huomiota haastamalla kansaa käräjille.
Uunituore kesäesite pakataan tietysti matkaan mukaan. Se onkin mielestäni yksi kunnan tunnetuimpia käyntikortteja ja saanut yltiöpositiivista palautetta niin kuntalaisilta kuin messu- ja kesävierailta.

Viikonlopun työrupeama on haastava monin tavoin, mutta silti viikonloppua odottaa malttamattomana. Pitää rohjeta tarttua messuvieraita hihasta, tehdä positiivinen vaikutelma ja vastata, miksi Ruovedelle kannattaa tulla.
Oman haasteen tuo oma roolini Vuoden Noitana. Kolmen päivän kestokampaus hallitsevassa noitapuvussa on yllättävän rankka, mutta ah, niin huikea. Uusimmat loitsut eivät ole vielä hyppysissäni, mutta onhan minulla vielä monta yötä aikaa opetella loitsuamaan uskottavasti.

Tänä keväänä Ruovesi laittaa noidan lisäksi matkaan myös noitatuomarit, jotka tulevat jakamaan haasteita käräjille, sekä paikallisia yrittäjiä ja toimijoita. Uskottavuutta tapahtumaan ja kuntaan tuo myös Eevan, valovoimaisen kunnanjohtajamme osallistuminen tapahtumaan. Hyvä Ruovesi, yhdessä tekemällä onnistumme parhaiten!
Ai niin, mietithän kenet sinä voisit ilmiantaa tulevaksi noidaksi.

Julkaistu 11.04.2018 09:36