Tie työn alla

Ensimmäinen ajatukseni maanantaina aamulla, kun lähestyin Jäminkipohjaa työmatkallani oli, että voi ei, tietyöt alkoivat nyt!

Jo kevättalvella kiukuttelin kuultuani, että kesällä nopeusrajoitus valtatie 66:lla pidetään tien kunnon vuoksi kahdeksassa kympissä. Miten niin muka niin huonokuntoinen?
Tiedossa on siis nyt mennen tullen odottelua ja kireitä kuskeja.


Tampereella en ole ajanut pariin vuoteen enää keskustassa. Paitsi jos on ollut ihan pakko. Silloinkin olen vain suunnannut moottoritietä suoraan, valinnut vasta keskustaan johtavan rampin ja pujahtanut Viinikan liikenneympyrän kautta kohti Koskikeskusta ja sen niin helppoa, mutta sietämättömän kallista parkkihallia.
Erilaiset tietyöt ja rakentaminen eivät vielä hetkeen taida olla loppumassa Tampereen keskustassa.
Onneksi kantatie 66 työmaan kestolle on arvioitu vain viikko.

Kävin testaamassa, onko väli niin kamala ja odotus pitkä, että siitä kannattaa edes ärsyyntyä. Merkitsin ajopäiväkirjaan lähtöhetkeksi Honkalantieltä kello 12.50. Ajoin Jäminkipohjaan, tein u-käännöksen Sahantien alussa ja kurvasin jonon jatkoksi odottamaan pääsyä Penttilänperäntieltä kantatielle. Samalla kun ajoin hiljaa työmaan koneiden kohdalla, nautin asfaltintuoksusta ja otin kuvia lehtemme nettisivujen tiedotetta varten. Kuumuus hohkasi sulasta tiemassasta ja savu pöllähteli. Saattoauto johti letkaa rauhallisesti, mutta määrätietoisesti. Ehkä juuri sen vuoksi liikenne oli yllättävän sujuvaa.
Kun pääsin takaisin toimituksen piha-alueelle, kello oli 25 minuuttia yli yhden. Matkaan oli mennyt 35 minuuttia kaikkia nopeusrajoituksia noudattaen. Olin etukäteen kuvitellut, että matkaan tuhlautuisi enemmän aikaa.

Kesällä tiet ovat työn alla monin paikoin. Vaatii tarkkaavaisuutta pujotella työntekijöitä vilisevän työmaan ohi, kun savu peittää osin näkymää. Harmittaa, jos on mitoittanut omalle työmatkallensa liian vähän aikaa. Yritän muistaa lähteä matkaan aikaisemmin ja vaikka huvitella jonossa vastaantulijoita tarkkaillen.
Lopputulos on kuitenkin kaikkia palveleva sileä uusi päällyste, jota pitkin on nautinto ajella.

Julkaistu 30.05.2018 15:27