On aika siirtyä eteenpäin

Abiturienttien osalta tätä kouluvuotta ja lukio-opintoja on jäljellä enää vain 25 koulupäivää. Ei tunnu vielä todelliselta, että pian me abit emme enää kävelekään täällä saman koulun käytävillä.

Luokkamme on ollut hyvin tiivis ja yhtenäinen näiden opiskeluvuosiemme aikana. Olemme kokeneet paljon hienoja ja unohtumattomia hetkiä yhdessä, mutta pian meidän on aika jättää tämä kaikki taaksemme.

Kolme vuotta mahtavan luokan kanssa on kulunut uskomattoman nopeasti, ja pian jokainen meistä lähtee omille poluilleen. Joillakin meistä suunnitelmat ovat jo täysin selvillä, jotkut eivät puolestaan tiedä vielä yhtään, mitä tuleman pitää. "Onhan tässä vielä aikaa miettiä", ainakin itse ajattelen ja olen ajatellut viimeisen vuoden ajan, mutta kuitenkin nyt olisi korkea aika alkaa todella harkita jatko-opintojen suuntaa.

Vaihtoehtoja on vain niin monia, ja niiden väliltä on erittäin vaikea valita. Onneksi meillä on kuitenkin apunamme monia eri nettisivuja, joilla voimme tehdä hieman suuntaa antavia testejä siitä, mikä ala olisi se oikea – varsinkin, jos tuntuu siltä, että ei ole vielä minkäänlaista tietoa siitä, mikä kiinnostaisi.

Kolmen lukiovuoden aikana on tapahtunut paljon, mutta paljon on vielä edessä. Tällä hetkellä kaikkien abiturienttien mielessä ovat varmasti päällimmäisenä kevään ylioppilaskirjoitukset ja helmikuussa alkava lukuloma. Silloin koittavat viimeiset hetket puristaa kaikki tiedot irti kirjoista ja päntätä itsensä valmiiksi koitokseen.

Suurin osa meistä onkin päässyt jo kokeilemaan, miltä kuuden tunnin istuminen Laurinsalissa tuntuu, sillä meillä oli mahdollisuus kirjoittaa joitain aineita jo syksyn ylioppilaskirjoituksissa. Olemme nyt siis päässeet jo jossain määrin eroon jännityksestä, joka kutkutti, kun katsoimme edellisten abiturienttien virtaavan kokeeseen.

Olemme saaneet Ruoveden yhteiskoulun lukiosta hyvän pohjan siirtyä eteenpäin, mutta on vielä vaikea sanoa, mistä löydämme itsemme vuoden päästä tähän aikaan. Jotkut ovat varmasti koulussa, jotkut tekevät töitä. Vaikka tiemme eroavat, on varmaa, että lukion aikana rakentamamme vahvat ystävyyssuhteet säilyvät läpi elämän.

Olen kiitollinen kaikille luokkatovereilleni näistä upeista vuosista, paremmin en tätä aikaa olisi voinut viettää!

Kirjoittaja on lukion oppilaskunnan puheenjohtaja

Julkaistu 10.12.2014 16:42