Upea Naperoleiri!

Sylillinen kuvitteellisia ruusuja Ruoveden Pirkkojen iskujoukolle, joka masinoi Ruovedelle valtavan suosion saaneen pesiksen Naperoleirin 2015!

Yli vuoden työrupeama ja valtava talkoomeininki sai perjantaina päätöksensä ja on aika vetää yhteen kokemuksia koko kunnan osalta. Kierreltyäni päivittäin niin kentällä kuin sen ympäristössä, lounaspaikoissa ja kaupoissa keskustellen lasten ja aikuisten kanssa, en voi muuta kuin todeta, että nappisuoritus! Järjestelyt koettiin kaikkineen toimiviksi ja palvelut pelasivat moitteetta.  Pesäpalloliiton edustaja kehui kovasti urheilupuistoamme ja sen toimivuutta juuri näissä isoissa massatapahtumissa.  Paikka on lapsille turvallinen, majoitus lähellä ja ruokailu ym. organisoitu hyvin. Opastus ennakkoon ja leirin aikana koettiin toimivaksi ja kaikkineen vieraat vaikuttivat tyytyväisiltä. Sadekaan ei naperoita haitannut, vaan pallo lensi.

Tapahtuma saavutti myös positiivista julkisuutta lehdistössä ja sosiaalisessa mediassa. Ruovesi näytti nyt ensi kertaa, kiitos Pirkkojen, että tällaisia suurtapahtumia voidaan organisoida myös pienellä paikkakunnalla ja homma osataan. Tiedän, että talkoita ovat hartiavoimin vääntäneet nuoret, joten ruusuja myös heille.

Yrittäjät kauttaaltaan kokivat myynnin vilkastumista jopa niin, että aika-ajoin saattoivat tuotteet loppua. Naperoleirin saaminen Ruovedelle on ollut ainutkertaisen upeaa ja mielestäni nyt pitäisi alkaa yhteistuumin niin yrittäjien kuin urheiluseurojen, kunnan ja kolmannen sektorin toimijoiden miettiä vastaavan tyyppisiä tapahtumia. Voisiko Ruovesi profiloitua lasten ja nuorten suunnistus-, yleisurheilu-, jalkapallo-, pesäpallo- ynnä muiden tällaisten tapahtumien leirikeskuksena, johon on helppo tulla kauempaakin? Pystyisimmekö houkuttelemaan vastaavan tyyppisiä tapahtumia säännöllisesti Ruoveden kesään? Voisimmeko näin tarjota lisää kesätöitä nuorille? Pirkat näyttivät meille, että se on mahdollista. Kiitos siitä!

Kirjoittaja on Ruoveden kunnan sivistystoimenjohtaja

Julkaistu 28.07.2015 17:49