Kukapa olisi uskonut

Vuonna 2012 Tampereella järjestettiin Naperoleiri, jossa Ruoveden Pirkoilla oli vastuu yhdestä majoituskoulusta. Siellä esitettiin kysymys, että eikö tällaisen voisi järjestää Ruovedelläkin.
Asiasta oli keskusteltu jaostossa aikaisemminkin ja mietitty kenttien riittävyyttä, mutta emme olleet vieneet ajatusta yhtään pidemmälle kunnes vuoden -12 syksyllä sen teimme. Oma seuramme on kiertänyt yli kymmenen vuotta ympäri Suomea pesäpalloleireillä, joten voidaan sanoa, että meillä oli selvä näkemys siitä, millaisen leirin halusimme järjestää.

Vuosien 2015–17 leirien haku oli syksyllä 2012. Sovimme Hämeen Pesiksen kanssa, että Ruovesi hakee Naperoleiriä vuodelle 2016. Leirihakemuksia Pesäpalloliitto sai 55 kappaletta, näistä valittiin järjestäjä 12 leirille. Tammikuussa 2013 Pesäpalloliitosta tiedusteltiin, voisimmeko järjestää leirin jo vuonna 2015. Vastausta ei tarvinnut kauan miettiä, olihan meillä jo idea valmiina.
Ideasta toteutukseen on matka, joka on vertaansa vailla. Siihen on tarvittu mukana olleiden halu järjestää Ruovedellä ikimuistoinen pesisleiri lapsille. Suuri kiitos kuuluu kaikille talkoolaisille, Ruoveden kunnalle sekä Ruovesiläisille yhdistyksille, seuroille ja yrityksille.
Vuosi sitten aloitettu lopullinen suunnittelutyö huipentui 21. heinäkuuta pidettyihin leirin avajaisiin. Sitä tunnetta, kun noin 900 naperoa, 80 tuomaria ja 300 huoltajaa sekä pelinjohtajaa on täyttänyt tekonurmen katsomon ja rinteen, ei voi sanoin kuvata. Kaikki joukkueet oli saatu majoitettua, tuomarileiriläiset olivat saaneet pillinsä, ensimmäinen ruokailu oli takana ja pelit pääsivät alkamaan. Siitä alkoi loistavasti sujunut leiri, joka sai kiitosta ympäri Suomen.
Itse tiesin, että tämä projekti tulee viemään kaiken vapaa-aikani vuoden ajan. Esitänkin tässä vilpittömät kiitokseni omille lapsilleni ja äidilleni, koska olette sietäneet poissaoloni viimeisen vuoden aikana. Samalla esitän mitä nöyrimmät kiitokset kaikille hyväuskoisille, jotka olivat organisaatiossa mukana, joille olin vähätellyt mahdollista työn määrää. Samoin kuin heidän perheilleen, jotka ovat joutuneet sietämään heidän poissaoloaan.
Kutsun kaikki mukana olleet talkoolaisten kiitosjuhlaan Urheilutalolle lauantaina 5. syyskuuta kello 18 alkaen. Ilmoittautumiset Pirkkain nettisivujen kautta tai ilmoita nimesi tekstiviestillä 28. elokuuta mennessä puhelimeen 040 502 7892.

Paula Rinki
Naperoleirin johtaja

Julkaistu 12.08.2015 10:19