Löysin vanhan rakkauden

Mahtavaa! Syksyn odotetuin posti kolahti postilaatikkooni toissaviikolla. Se on tietenkin Ruoveden opiston esite.
Selailen tarjontaa haaveillen mitä moninaisimmista uusista taidoista riippumatta siitä, pystynkö osallistumaan vai en.
Tänä vuonna posti toi myös pettymystä.
Esite oli selkeä ja Ruoveden opiston tarjonta löytyi nopeasti, mutta valitettavasti kursseja oli laihanlaisesti. Tänä vuonna jäivät kymmenet oppilaat ilman haluamiaan piano- ja muita tunteja.


Hinnat ovat kalliimpia kuin viime vuonna. Korotus tuntuu, koska esimerkiksi eläkeläisen pussissa kymppikin on iso raha.
Ruovesiläisiä harmittaa erityisesti se, että samat kurssit ovat kalliimpia Ruovedellä kuin Mänttä-Vilppulassa. On mahdoton ajatus kulkea työpäivän jälkeen Mänttä-Vilppulaan opintoihin, vaikka sinne kuinka toivotettaisiin tervetulleeksi.

Kurssien kallistumisesta ja vähenemisestä huolimatta uskon odottavani ensi syksynäkin esitettä lähes yhtä innokkaasti. Toki toivon, että tästä vuodesta köyhempään tarjontaan ei enää mennä.
Viime syksynä aloitin opiskelun aikuisten kuvataiteen työpajassa. Löysin uudelleen vanhan rakkauden eli öljyvärimaalauksen liki 20 vuoden tauon jälkeen.
Kurssilla opettaja antaa minulle vapauden valita omia aiheita ja tekniikoita. Samalla saan häneltä juuri sen tuen ja opin, mitä missäkin vaiheessa tarvitsen.
Voin maalata vesi-, akryyli- tai öljyväreillä, piirtää pastelleilla tai hiilellä.
Tutustun kurssilla muihin harrastajiin ja jaan heidän kanssaan kokemuksia, tietoa ja kokeiluja. Tunteja kertyy syksy- ja kevätlukukaudella 78, joiden hinta on yhteensä 65 euroa.
Yhdestä opiskelutunnista maksan siis 83 senttiä! Korotuksista huolimatta opistossa opiskelu on edullista.

uskon, että me oppilaatkin voimme vaikuttaa opiston tulevaisuuteen. Vajaita kursseja ei yleensä jatketa alkua pidemmälle, ja hiipuvat, eli juuri kävijämäärän rajan ylittävät lopetetaan todennäköisimmin.
Osallistutaan siis kaikki omiin lempiaineisiimme, harrastetaan kädentaitoja tai sivistetään itseämme kielillä tai musiikilla. Näytetään, että me haluamme opiskella.

Julkaistu 09.09.2015 00:05