Ruoveden tulevaisuus

Ruovesi ei ole vielä kuihtumassa, vaan pikemminkin nousemassa korkeammalle kuin aikaisemmin. Siihen loi uskoa viime perjantaina järjestetty Kelkankääntäjäiset-tapahtuma ja siellä julkistettu kesällä ovensa avaava ruokaravintola Restaurant Café PIISI.

Ruokaravintolan avaaminen Ruovedelle on mieluisaa kuntalaisille, mutta myös mökkiläisille ja muille ohikulkijoille. Mökkiläiset ovat yksi pilaritolppa kuntamme alla, he siis pitävät kuntaamme pystyssä. Ja nyt onkin hyvä kun voimme tarjota heille ruokaravintolan, joka on auki ympäri vuoden ja lounasravintolaa pidemmillä aukioloajoilla.

Kuntamme vahvuuksiin kuuluu se, että olemme tottuneet puhaltamaan yhteen hiileen. Tästä oivana esimerkkinä ovat kesällä järjestetyt isot leirit. Vapaaehtoisia oli mukana runsain mitoin ja koko kuntamme sai paljon kiitosta vieraanvaraisuudestaan. Meillä on paljon vapaaehtoisia ja mahtavat puitteet leirien järjestämiseksi, joten miksi emme järjestäisi niitä vielä nykyistä enemmän? Pelkästään se, että kuntalaiset yhdistävät voimansa niiden aikana on ihailtavaa, mutta myös se, että kuntamme saisi niistä positiivista julkisuutta, on plussaa.

Lapsiperheiden miettiessä heille sopivaa kuntaa tai kaupunkia tulevat monesti esille asuinpaikan viihtyvyys ja koulutusjärjestelmät, lukio on siis yksi meidän valttikorteistamme. Yhteistyö Sastamalan koulutuskuntayhtymän kanssa takaa lukiollemme lisävuosia ja mahdollistaa laajemman kurssivalikoiman.

Yksi asuinpaikan kriteereistä on myös turvallisuus, jonka puolesta Ruovedellä ei ole tarvinnut pelätä. Vaikka poliisiasema on poistunut Ruovedeltä, rikosten määrä on pysynyt suunnilleen samana. Olen voinut kulkea pienestä pitäen koulu- ja harrastusmatkat turvallisin mielin.

Ruovedellä toimii myös NuVa eli Nuorisovaltuusto, joka koostuu tällä hetkellä yläasteen ja lukion oppilaskuntien puheenjohtajista, varapuheenjohtajista, sihteereistä ja rahastonhoitajista. Minäkin siis kuulun siihen. Meidän tehtävänä on kertoa eteenpäin, jos meistä nuorista joku asia kaipaisi huomiota tai parannettavaa kuntamme alueella. Me myös teemme ehdotuksia tapahtumista, joita kuntamme voisi järjestää, ja olemme mukana niiden suunnittelussa.

NuVa siis hoitaa koko kunnan nuorten asioita ja toivommekin, että jos kuulut kuntamme nuoriin ja sinulla on idea tai vaikka useampi, tule vain rohkeasti nykäisemään hihasta ja kertomaan niistä, ajatuksenne ovat aina tärkeitä.

Ruovedellä ovat monet asiat hyvin ja paikasta on jäänyt minulle lämmin mieli. Täällä on kaunis luonto ja mukavia asukkaita. Valitettavasti opinnot vetävät muutaman vuoden sisällä kaupunkiin, mutta valmistumisen jälkeen olisi mukava palata hyvinvoivaan kuntaamme Ruovedelle.

Julkaistu 03.02.2016 06:00