Entinen Rantaravintola muuttuu: uutta on sekä rakennuksessa, palveluissa että muun muassa ruokalistassa.
Sirkku Somero
Ravintola Styyrpuuri laivarannassa seilaa remontilla kohti yllätysten kesää – Lue tästä jutusta, mikä kaikki muuttuu
Laivarannan ravintolan uusi nimi on merelliseen tyyliin Styyrpuuri. Uutta ravintolassa on paljon muutakin kuin nimi, kertoo yrittäjä Jonna Tervanen.
Ravintolan ulkoterassille valmistuu uusi katettu ja lasitettu osio, jonne asennetaan lämmittimet. Myös sisätiloissa tehdään iso remontti. Salin lautalattia säilyy, mutta lähes kaikki muut pinnat ja kalustus on uutta. Keittiö koneineen uudistetaan.
– Ruokalista muuttuu ja senkin takia keittiön kapasiteettia tarvitaan lisää, kertoo Styyrpuurin yrittäjä Jonna Tervanen.
Ruokasaliin rakennetaan baaritiski, jossa toimii asiakaspalvelu.
Ravintolan taakse rakennetaan vielä erillinen kokoustila, jossa voi pitää kokousten lisäksi esimerkiksi perhejuhlia. Tila on myös lämmitetty.
Kokonaan uutta on myös ravintolan konsepti, jossa irrottaudutaan huoltoasematyylisestä itsepalvelusta.
– Meillä ei asiakkaat palvele itseään vaan me palvellaan asiakkaista, se on mun perusperiaate ravintolan pyörittämisesssä. Me ollaan täällä sitä varten, että palvellaan asiakkaat alusta loppuun, alleviivaa Tervanen.
Hän toivoo, että remontit saadaan valmiiksi niin, että avajaisia voitaisiin viettää vappuna, mutta paljon riippuu kevään keleistä ja töiden edistymisestä. Avajaispäivä on joka tapauksessa toukokuussa.
Me ollaan täällä sitä varten, että palvellaan asiakkaat alusta loppuun.
Ravintola Styyrpuuri avaa ovensa aamupäivällä ja luvassa on myös lounas, mutta virkeä iltaelämä korostuu.
– Tämä on niin upea ja viihtyisä paikka, että kesäiltoina yritetään saada ihmiset viihtymään täällä myös illalla, kertoo Tervanen.
Luvassa on elävää musiikkia, mutta artistikiinnitykset ovat vielä vaiheessa. Mikko Alatalo on varattu juhannuspäiväksi.
Esiintymisiä pystytään järjestämään sisällä tai ulkona, riippuen säätilasta ja bändin koosta.
– Kesämiljööseen sopivaa viihdykettä, lupaa Tervanen ohjelmasta.
Ruokalistakin tulee muuttumaan.
Yksi kysymys Tervaiselle on esitetty monta kertaa: saako ravintolasta edelleen pizzaa?
– Kyllä saa! Reseptiikka senkin osalta uudistuu. Muilta osin ruokalistaan tulee muutoksia, mutta sen hionta on vielä vähän vaiheessa.
Uusi nimi viestii, että paljon on tehty töitä.
Uusi nimi korostaa sitä, että nyt moni asia ravintolassa on toisin.
– Tehdään isot remontit nyt heti ensimmäiselle kaudelle. Uusi nimi viestii, että paljon on tehty töitä asiakasviihtyvyyden eteen.
Styyrpuuri-nimi kertoo myös yhteydestä Virtain Baarpuuri-ravintolaan, joka myös on Tervaisen omistama.
Vuosien kokemus Virroilta on vakuuttanut Tervaisen siitä, että vaikka terassin lasitus on iso investointi, niin se maksaa itsensä takaisin.
Ihmiset haluavat olla katon alla surkeassa säässä, mutta myös silloin kun paistaa liikaa. Lämpimällä säällä terassin lasituksen voi aukaista.
Hän uskoo, että iso remontti-investointi Ruovedellä kantaa eteenpäin.
– Mitä jää viivan alle, niin investoidaan. Sillä sitä kehitystä saadaan.
Tervanen sanoo, että on positiivisesti yllättynyt siitä, miten mukavaa porukkaa Ruovedellä on.
– Kunnallakin on hyvä vastaanotto erilaisille ideoille. On ollut kiva tulla tekemään uutta paikkaa tänne.
Ravintolan lisäksi Tervanen kertoo olevansa kiinnostunut koko laivarannan alueen kehittämisestä. Hän lähettää terveisiä lähialueen yrittäjille, yhdistyksille ja muille Ruovedellä toimiville tahoille.
– Otan avosylin vastaan kaikenlaiset yhteistyö-ehdotukset, ja pidän tärkeänä asiana päästä verkostoitumaan ja tutustumaan alueen ihmisiin.
Fakta
Ravintola Styyrpuuri
Kesäravintola laivarannassa.
Uutta lasitettu terassi, erillinen kokoustila.