Kilpailun päätuomarina on Laura Kataja. Kahvila Mustan kahvin yrittäjän omat leivokset ovat usein mukaelmia jostain olemassa olevasta. Suosikki on tällä hetkellä mustikkainen suklaaleivos.
Sirkku Somero
Kilpailun päätuomarina on Laura Kataja. Kahvila Mustan kahvin yrittäjän omat leivokset ovat usein mukaelmia jostain olemassa olevasta. Suosikki on tällä hetkellä mustikkainen suklaaleivos.
Sirkku Somero
Kilpailun päätuomarina on Laura Kataja. Kahvila Mustan kahvin yrittäjän omat leivokset ovat usein mukaelmia jostain olemassa olevasta. Suosikki on tällä hetkellä mustikkainen suklaaleivos.
Sirkku Somero
Ruovesi-lehden ensi vuonna vietettävien satavuotisjuhlien kunniaksi järjestetään kilpailu lehden nimikkoleivoksesta. Olisihan se ihanaa, kun oman pitäjän tapahtumassa kahvin kanssa tarjolla olisi jotakin yhtä ainutlaatuista, kuin ohjelma!
Kilpailu on avoin kaikille, niin kondiittoreille kuin kotileipureillekin.
Ilmoittaudu mukaan 31. lokakuuta mennessä lähettämällä yhteystietosi (nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite) Ruovesi-lehden asiakaspalveluun. Sen jälkeen sinulla on puolitoista kuukautta aikaa kehitellä ja toteuttaa leivonnainen, laatia siitä resepti ja ohje, kuvata valmis leivos ja lähettää nämä tiedot kilpailuun. Määräaika valmiin leivonnaisen tuottamiseen on 15.12. saakka.
Tuomaristo valitsee parhaat ehdotukset loppukilpailuun ja viimeistelee tarvittaessa reseptiä. Rämingin ja Pihlajalahden martat leipovat näyteleivonnaiset finalistiohjeista tammikuun loppukilpailutapahtumaan, jossa voittaja valitaan. Voittajaleivoksen resepti on kaikkien käytettävissä. Parhaan leivoksen kehittelijä saa Veikon Koneen lahjakortin.
– Minulle tärkeintä leivonnaisessa on maku ja rakenne, sanoo Ruovesi-lehden leivoskilpailun tuomari Laura Kataja.
– En pidä ulkonäköäkään ihan niin tärkeänä, ei maalaispaikassa tarvitse ylikoristella, hän miettii.
Kilpailuun osallistuvan leivoksen pitää olla itse suunniteltu.
– Voisi myös miettiä, miten leivoksessa käyttäisi paikallisia tuotteita ja miten muuten siinä näkyy ruovesiläisyys, sanoo Kataja.
Kilpailuun toivotaan osallistuvan rohkeasti mahdollisimman monenlaisia ehdotuksia.
– Olisi kiva nähdä myös lasten töitä!
Jos idea on hyvä, reseptiä voidaan vielä tuunata ammattilaisten avustuksella ennen loppukilpailua.
Onko leivoksesi siis makea, kirpeä vai mausteinen? Onko jokin perusmuodoista hyvä: pyöreä, kuutio, kuppikakku, vai saatko innoitusta vaikkapa luonnon epäsymmetrisyydestä. Entä väri: sopisiko metsänvihreä, mansikanpunainen vai Ruovesi-lehden logonsininen? Ehkä leivoksen sisällä on yllätys? Haluatko käyttää koristeena lehden logoa mukaelevaa suklaista R-kirjainta, joita kilpailuun osallistuville toimitetaan?
Leivoksella voisi myös olla tarina, joka liittyy paikkakuntaan.
Laura Kataja innostaa etsimään inspiraatiota internetistä, joka on pullollaan ihania leivonnaisia.
– Inspiraatiota sieltä, mutta jokainen pyrkii omannäköiseen, hän tarkentaa.
– Kopioida ei saa.
Leivoskilpailu
Avoin kaikille, sekä kotileipureille että ammattilaisille.
Ilmoittautuminen 31.10. mennessä osoitteeseen asiakaspalvelu@ruovesi-lehti.fi tai soittamalla 03 476 1400.
Leivosten toteuttaminen 15.12. mennessä. Lähetä kuva ja resepti kilpailuun!
Voittaja valitaan Ruovesi-lehden tapahtumassa tammikuussa 2020.
Leivoksen resepti kaikkien käytössä.
Luetuimmat
Tuoreimmat
Vaahtoava koski Pihlajalahdella.
Esko Lahtinen
Pidetään valot päällä, Ruovesi!
Sirkku Somero
Uutiset
Elämänmeno
Kulttuuri
Pääkirjoitus
Kolumnit
Blogit
Kirkonkellot
Yleisöltä
Lukijan kuva
Jätä ilmoitus Ruovesi-lehteen
Ruovesi-lehden mediakortti
Jätä ilmoitus Teisko-Aitolahti-lehteen
Teisko-Aitolahti-lehden mediakorttii
Pohjoisviitta-lehden mediakorttii
Rekisteriseloste
Tilaa Ruovesi-lehti
Osoitteenmuutos Ruovesi-lehti
Tilaa Teisko-Aitolahti
Osoitteenmuutos Teisko-Aitolahti
Ruoveden Sanomalehti Oy • Honkalantie 2 • 34600 Ruovesi •
Puh. 03 476 1400 • Rekisteriseloste