Irina Tuomainen
Uskon todellisuus
Kirkonkellot
Muistan, kun lapsena istuin sängyn laidalla, puristin silmiäni tiukasti yhteen ja rukoilin kädet ristissä. Ajattelin, että Jumala on olemassa, mutta halusin kovasti uskoa myös Jeesukseen ja tuntea hänen olevan oikeasti elossa. Jumala oli kiltti, hän kuuli aikaa myöten lapsen rukouksen. Sen jälkeen olen ajatellut, että jo halu uskoa on uskoa itsessään. Paavali kirjoitti heprealaisille uskosta: ”Usko on sen todellisuutta, mitä toivotaan, sen näkemistä, mitä ei nähdä”.
Pieni ihminen iästä riippumatta saa kääntyä Jumalan puoleen. Saamme uskoa, että Jumala kuulee meitä. Hän kuulee meitä kaikkia riippumatta erinomaisuutemme asteesta tai sen täydellisestä puuttumisesta. Hän on luvannut tulla luoksemme, kun sitä pyydämme. Itse asiassa uskon, että hän on vierellämme jo valmiina meitä siunaten.
Raamatussa puhutaan monessa kohtaa Jumalan ja ihmisen välisestä suhteesta. Meitä ohjataan luottavaisesti uskomaan ja turvautumaan Jumalaan silloinkin, kun emme mielestämme ole hänen rakkauttaan millään tavoin ansainneet. Erityisesti silloin meitä kutsutaan nostamaan katseemme Jumalan peiliin, sieltä näkyy vain rakastettu ihminen.
Uskoa ei synny omin voimin, ilmaiseksi anova sen saa.
Sitä ansaita ei töin ja toimin, Jumala sen meille lahjoittaa.
Sydän kun auki on, sinne Jeesus tekee asunnon.
Tänään häneen uskon, näen aamuruskon,
päivä sarastaa. (sanat A-M Kaskinen)