Lukujärjestys auttaa perheen päivän organisoinnissa.
Anna Häyrynen
Korona hioo tekemistä
Eli mietintää koronasta, riittämättömyyden tunteesta ja hepuleista.
Miten minua on vaivannut koko kevättalven riittämättömyys? Johtunee siitä, että taidan seurata työnikin puolesta sellaisia sosiaalisen median kanavia ja blogeja, joilla viestintä on hyvin hallittua ja perusteellisen suunniteltua.
Sitten tuli korona. Miten kävikin, että niillä kanavilla viestintä on edelleen täydellisen hallittua ja uskomattoman hyvin hetkessä kiinni. Yritän muistuttaa itselleni, että täydellisten kanavien takana on laumoittain sisällöntuottajia ja jokaista pilkkua ja grafiikkaa hoivaa oma henkilö.
Siitä huolimatta riittämättömyyden tunteeni senkun paheni. Riittämättömyys velloi jopa niin, että mietin pitäisikö minunkin varata aika pankkiin ja kriisipalaveriin, vaikka vielä sinnittelin yrittäjänä.
Sen sijaan kyhäsin hullunkurista somekalenteria, jotta voin tukea muita pienyrittäjiä ja ilmoittauduin vapaaehtoiseksi. Vasta sen jälkeen havaitsin, että minulla ei ole aikaa vapaaehtoiluun, koska pidän jo kotikoulua ja lounasruokalaa sekä jakelen terveellisiä välipaloja ja ne vielä olemassa olevat omatkin työt pitäisi tehdä. Puhumattakaan oman mäen riskiryhmäläisistä, jotka päättäväisesti menevät itse kauppaan. Taas iskee riittämättömyys.
Keskity olennaiseen! huutaa se pieni järjen hippunen, joka vielä jossain mielen syövereissä kieppuu koronavaahdon seassa.
Huomasin, pyöritellessäni näitä rooleja, että ehkä kuitenkin nyt jos koskaan joutuu tai pääsee harjoittelemaan sitä olennaiseen keskittymistä. Työt syntyvät vauhdilla, kun saa tilaisuuden hakata sitä tietokonetta vimmaisesti. Toisaalta on myös pakko opetella läsnäolon ah, niin vaikeaa taitoa. Välillä kone kiinni ja laivanupotus käyntiin, ruutupaperilla.
Lukujärjestys auttaa perheen päivän organisoinnissa.
Anna Häyrynen
Aamulehden päätoimittaja Jussi Tuulensuukin pohti kolumnissaan koronan tuoneen työelämän muutoksen äärellä. Tekeminen tehostui hetkessä. Palaverit pidetään tarpeesta eikä tottumuksesta.
Tuulensuu luetteli myös uusia palavereihin osallistuja, karvaisia ja talttahampaisia. Jännitän jo omia palavereitani. Moniko niihin osallistuu täältä puolelta näyttöruutua ja millainen hepuli siinä vielä kehkeytyy. Hepulipalaveri toki olematonta palaveria parempi vaihtoehto.
Olen vaihtanut työpistettä jo kolmesti kahden päivän aikana. Kotitoimisto on minulle tuttu normaalista työviikosta, mutta nyt tilanne on uusi, kun me koko perheen voimin työskentelemme saman katon alla.
Ehkä riittämättömyyden tunne tästä tokenee ja tekeminen tehostuu lukujärjestyksen ja positiivisen palautteen antamisen tehoharjoittelulla. Ilman päivittäisten puuhien runkoa olisin itse hepulin partaalla. Urheutta itse kullekin!