Irina Tuomainen
Rakkaudella
Kirkonkellot
Jotkut ihmiset ovat erityisen taitavia luomaan ympärilleen luottamuksellista ilmapiiriä. Silmiin katsominen, kättely, kiinnostunut katse ja ystävällinen kehonkieli tulevat tällaisilta ihmisiltä kuin luonnostaan sosiaalisissa tilanteissa. Jos tähän vielä lisää keskustelukumppanin nimen muistamisen seuraavalla kerralla tavatessa, niin hyvä mielihän siitä kohdatulle tulee.
Millä tavalla Jumala vetää meitä puoleensa? Pelon vai rakkauden, rangaistuksen uhan vai armon kokemisen kautta? Tähän voi kukin vastata vain omasta puolestaan. Jos pelkäisin oikein kovasti jotakuta ihmistä, yrittäisin parhaani mukaan väistellä häntä. Jos suhteeni Jumalaan, Luojaani, perustuisi vain pelkoon, en pystyisi kokemaan vapauttavaa rakkautta. Yrittäisin paeta.
Raamatun mukaan Jumala kutsuu meitä luokseen rakkauden kautta: Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon. Millaista tuo rakkaus on, joka ei perustu pelkoon? Se on ainakin täynnä kärsivällisyyttä ja lempeyttä, joka ei hajota, vaan parantaa. Täydellinen rakkaus antaa aikaa toipua ja tilaa kasvulle. Se kunnioittaa mielen vapautta ja ymmärtää ihmisen tuskaa.
Ihmisen on joskus vaikea uskoa, varsinkin joidenkin syvien pettymysten jälkeen, että joku ihminen voi oikeasti rakastaa häntä. Joskus voi olla vaikea käsittää myös sitä, että Jumala rakastaa juuri minua. Rakkautta täynnä oleva Jumala kelpuuttaa meidät luokseen joka hetki sellaisina kuin olemme, juuri tällaisina, kaikki nimeltä kutsuttuina.
Kiitos, kun matkaa saa hitaasti taittaa
askelin pienin ja tavallisin,
ontuminenkaan ei kulkua haittaa,
perille pääsevät heikoimmatkin. Vk 975;5